Tuin ontwerp

Als je een tuin ontwerpen wilt laten door een hovenier of een tuinarchitect dan is het goed om de kosten hiervan te weten. Door bij verschillende partijen een offerte op te vragen is het natuurlijk mogelijk om te ontdekken wat de kosten zijn. Natuurlijk ligt het ook aan de persoonlijke wensen en de grootte van de tuin wat de totale kosten zullen worden.

Wat zijn de kosten?

Iedere tuin is anders. Het is daarom moeilijk om exact aan te geven wat de kosten voor jouw tuin zal zijn.

  • Een gemiddelde tuin met mooie bomen in België zal echter rond de €250 euro tot €500 euro aan ontwerpkosten met zich meebrengen.
  • Het is afhankelijk van de grootte van de tuin en ook de complexiteit van het ontwerp. Bij een grote tuin worden de kosten vaak per m2 bepaald.
  • Je moet dan rekenen op een investering voor het ontwerp van €3 euro tot €5 euro per m2. Een tuin van 100 m2 zal dan rond de €300 euro tot €500 euro kosten.

Een mooi ontwerp

Het is natuurlijk verstandig om te kijken naar de kosten. Het is echter ook goed om te kijken naar wat een mooie tuin en een goed tuinontwerp je allemaal opleveren zal. Een mooie tuin zorgt ervoor dat je iedere dag hiervan kunt genieten. Ook zorgt een mooie tuin voor een meerwaarde van je huis. Een huis met een mooi aangelegde tuin is nu eenmaal meer waard dan een tuin die iedereen kan aanleggen. Wees dus slim en kijk verder dan de kosten, maar ook naar de opbrengsten als je een tuin ontwerpen wilt laten.

Mogelijkheden

Als je een nieuwe tuin wilt laten aanleggen dan is het slim om naar alle mogelijkheden te kijken. Het is goed om inspiratie op te doen op diverse manieren. Tevens is het slim om te kijken wie je kan helpen bij het maken van een mooi tuinontwerp. Er zijn vele mogelijkheden om een mooie tuin te krijgen.