Vijver in tuin

Als je een vijver wilt gaan aanleggen dan kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen. Ook kun je het hele proces uit handen geven en een hovenier of tuinier de vijver aan laten leggen, naast een paar mooie bomen natuurlijk. In beide gevallen zal je de kosten voor de materialen en planten plus vissen hebben.

In de laatste situaties zal je echter ook nog kosten krijgen van de hovenier of de tuinman. Het grote voordeel is dan wel dat je het werk door een professional laat uitvoeren. Ook hoef je niet bang te zijn dat er iets niet goed gaat. Daarnaast mag je ook een garantie op het werk van de hovenier verwachten. Je krijgt dus gegarandeerd een mooie vijver!

Wat zijn de vijver aanleggen kosten?

De kosten van een vijver aanleggen verschillen sterk. Het is belangrijk om te weten hoe groot een vijver moet zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om de wensen te weten. Moeten er veel planten rondom de vijver komen te staan of niet? En moet de vijver volop vissen hebben? Grote vissen of kleine vissen? Het is goed om hier bekend mee te zijn!

Als je een vijver laat aanleggen dan moet je rekenen op een kostenpost van €40 euro per m2 als een minimum. Het is echter beter om meerdere offertes op te vragen via de verschillende specialisten om zo een goed beeld van de kosten van een vijver aanleggen te krijgen.

Een offerte!

Als je een of meerdere offertes opvraagt voor de kosten van een vijver dan zal je snel duidelijkheid krijgen over wat je precies kwijt bent. De hovenier of tuinman kan rekening houden met jouw wensen en tevens aantonen hoe hij kwalitatief hoogstaand werk zal leveren. Hierdoor ontdek je dus eigenlijk precies welke kwaliteit je mag verwachten voor je geld.